Théophile Brut (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
Théophile cuvée se vyrábí z mladých vinic slavného šampaňského domu Louis Roederer.
HROZNY
Odrůdy: 33 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 33 % Meunier
30 % směsi tvoří rezervní vína.
ZRÁNÍ
U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 2 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.
Dosáž: 11 g/l
CHUŤ
Na první pohled zaujme světle zlatá barva s jemnou a vytrvalou bublinou. Ve vůni se rozvíjí bohatý a jemný buket s tóny bílých květů a hlohu. Chuť je vyvážená, plná a přímá s jemnou kyselinkou a krémovou strukturou. Do popředí vystupují tóny zeleného jablka, hrušky, křupavých toastů, minerality a jemné salinity. Dokonalá rovnováha mezi strukturou a ovocností Pinotu Noir a jemností Chardonnay.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Ideální jako samotný jako aperitiv. Ale také se skvěle hodí k dezertům jako je jogurtová pěna s mákem, bezinková zmrzlina s meduňkou nebo ostružinový cheesecake.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Théophile je dnes nástupcem šampaňského „Théo“, které zažilo svůj rozkvět ve 30. letech 20. století, kdy ho ctihodná zařízení Montparnasse podávala královským umělcům i nočním sovám.
Théophile nyní vyrábí Louis Roederer v souladu se stylem, který přinesl jeho úspěch. Nemělo by být považováno za Roedererovo druhé víno, protože stylisticky je od Roederera odlišné. Existuje však opravdový rodinný vztah, s klíčovými rozdíly, které toto šampaňské odlišují a činí z něj nejzajímavější.
Réva
Théophile se vyrábí z mladších vinných rév na vinici Louis Roederer se vší svěžestí vinné révy. Směs Théophile je tvořena hrozny nakupovanými téměř výhradně z údolí Marne – vždy ve stejném poměru jako tři tradiční odrůdy šampaňského: Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay.
Sklepy
Každá vinice je fermentována samostatně, aby byly zachovány jedinečné vlastnosti vinice a odrůdy. Výběr těch nejlepších vín z každého ročníku je odložen ke zrání ve velkých dubových sudech v jedinečném Roedererově „Rezervním sklepě“. Po dvou až šesti letech zrání se vína míchají. Všechna vína Louis Roederer zrají v lahvích značně překračující stanovenou dobu a vždy dostanou dalších šest měsíců zrání po degoržování a před odesláním.