Tarlant Zero Brut Nature (0,75l)

30 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 30 % Meunier ze 4 vinic ve vesnicích Oeuilly a Celles-lès-Condé s průměrným stářím révy 40 let. Vůni jasně dominuje mineralita - hluboká a poctivá - doplněná o elegantní tóny citrusů. Chuť je suchá a čistá s přirozenou kyselinkou. Odhaluje noty opečené chlebové kůrky, grepu a zeleného jablka.


  • Na skladě
1 655 Kč
Kategorie: Tarlant
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Zero Dosage, Brut Nature
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Puristické, autentické šampaňské s velkým charakterem.

 

HROZNY

Odrůdy: 30 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 30 % Meunier

Hrozny pochází ze 4 vinic ve vesnicích Oeuilly a Celles-lès-Condé s průměrným stářím révy 40 let.

 

ZRÁNÍ

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech. Následně šampaňské zraje minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 0 g/l (tedy šampaňské bez přidaného cukru)

 

CHUŤ

Ve skleničce šamapňské zaujme zlatožlutou barvou se světle zelenými odlesky. Vůni jasně dominuje mineralita - hluboká a poctivá - doplněná o elegantní tóny citrusů. Chuť je suchá a čistá s přirozenou kyselinkou. Odhaluje noty opečené chlebové kůrky, grepu a zeleného jablka. Dlouhý závěr nabízí i jemnou salinitu. Krásný projev jak hroznů, tak terroiru.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto Non Dosé šampaňské je perfektní jako aperitiv nebo v kombinaci se sushi, ústřicemi či tataráčkem z mušlí svatého Jakuba.

Ideální teplota podávání je 9 - 11°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

tarlent_logo

Champagne Tarlant je dynamický rodinný dům se širokou nabídkou šampaňského.

Má 14 hektarů vinic rozmístěných ve 4 různých crus: Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-les-Condés, všechny v údolí Marne. Dohromady to dává přibližně 57 pozemků, které jsou obhospodařovány udržitelným způsobem. Průměrný věk vinic je 35 let.

Benoit Tarlant, který momentálně vinařství vede, mění jejich portfolio směrem k menší dosáži (zhruba 0–6 g/litr). Vinifikace je 70 % v sudu, 29 % v tanku a 1 % v amfoře a velmi často u jejich šampaňského neprobíhá malolaktická fermentace.