Tarlant La Vigne d’Antan Extra-Brut (0,75l)

100 % Chardonnay z jedné vinice zvané "Les Sables" v Oeuilly. Vůně oplývá tóny kandované pomerančové kůry a broskví, s lehce kouřovými a pikantními tóny na pozadí. Čistá, svěží a silně minerální chuť s doteky zralé hrušky, sušeného ovoce, lískových oříšků a mandlí.


  • Na skladě
6 050 Kč
Kategorie: Tarlant
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Název “La Vigne d'Antan” odkazuje na původní předfyloxerové keře.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází z jedné vinice zvané "Les Sables" v Oeuilly.

Stáří vinice je přes 60 let a má spíše písčité podloží.

 

ZRÁNÍ

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech. Následně šampaňské zraje minimálně 10 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 2 g/l

 

CHUŤ

Hluboká zlatá barva se stříbrnými odlesky a živou pěnou. Vůně oplývá tóny kandované pomerančové kůry a broskví, s lehce kouřovými a pikantními tóny na pozadí. Čistá, svěží a silně minerální chuť s doteky zralé hrušky, sušeného ovoce, lískových oříšků a mandlí.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto ročníkové šampaňské, patří: terinka z foie gras s pepřem, filet z mořského vlka s chorizem, kachní prso a mangový salátek s koriandrem, pomalu tažená telecí plec s hříbky nebo parmazánové rizoto s telecím brzlíkem.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

tarlent_logo

Champagne Tarlant je dynamický rodinný dům se širokou nabídkou šampaňského.

Má 14 hektarů vinic rozmístěných ve 4 různých crus: Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-les-Condés, všechny v údolí Marne. Dohromady to dává přibližně 57 pozemků, které jsou obhospodařovány udržitelným způsobem. Průměrný věk vinic je 35 let.

Benoit Tarlant, který momentálně vinařství vede, mění jejich portfolio směrem k menší dosáži (zhruba 0–6 g/litr). Vinifikace je 70 % v sudu, 29 % v tanku a 1 % v amfoře a velmi často u jejich šampaňského neprobíhá malolaktická fermentace.