Ruinart Rosé Magnum (1,5l)

  • 1 z 4

Ruinart Rosé vděčí za svou eleganci spojením typické odrůdy domu - Chardonnay (45% z oblasti Côte des Blancs a Montagne de Reims) a Pinot Noir (55% z oblasti Montagne de Reims a Vallée de la Marne), z velké části pocházející z vinic Premier Cru. Směs zahrnuje 20-25% rezervních vín a 18-19% lehce extrahovaného červeného vína, což vede k podmanivě ovocnému směsi s intenzivní zlatě růžovou barvou.


  • Na skladě
4 750 Kč
Kategorie: Ruinart
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Hrozny

Ruinart Rosé vděčí za svou eleganci spojením typické odrůdy domu - Chardonnay (45% z oblasti Côte des Blancs a Montagne de Reims) a Pinot Noir (55% z oblasti Montagne de Reims a Vallée de la Marne), z velké části pocházející z vinic Premier Cru. Směs zahrnuje 20-25% rezervních vín a 18-19% lehce extrahovaného červeného vína, což vede k podmanivě ovocnému směsi s intenzivní zlatě růžovou barvou.

 

Vinifikace

U šampaňského probíhá malolaktická fermentace a následně zraje 2 až 3 roky ve sklepích na kalech v čiré láhvi, která je replikou láhve z 18. století. Dosáž je 8 g/l.

 

Chuť

Intenzivní, ovocné a aromatické víno, vyznačující se delikátní sytě růžovou barvou granátového jablka s oranžovými odlesky.

Úvodní tóny šampaňského evokují právě sesbírané červené ovoce (třešně, maliny, lesní jahody) a postupně přecházejí do jemných květinových a tropických tónů (růže, granátové jablko, liči, guave). To vše podtrhují svůdné kořenité tóny tonka bobů a muškátového oříšku.

Na patře se toto růžové šampaňské prezentuje nádherně svěžím dojmem, který přechází do měkké, zaoblené a hedvábné textury s příchutěmi intenzivního červeného ovoce, jemných koření a špetky máty.

 

Párování k jídlu

Lahodné víno, které podpoří Váš gastronomický zážitek od aperitivu po dezert. Jeho chuť podpoří plátky italského prosciutta, losos připravený na způsob tataki. Svěžest tohoto šampaňského vynikne i s telecím nebo jehněčím masem v kombinaci s miso pastou. Nebo můžete vyzkoušet pečené kachní stehno s omáčkou z angreštu. Plánujete-li šampaňské jako zlatou tečku nakonec, pak doporučujeme kombinaci s malinovým koláčem nebo tiramisu.

Ideální teplota pro servírování je 8-10°C.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ruinart_logo

Firma Ruinart byla založena v roce 1729 a patří k nejstarším výrobcům šampaňského na světě.

Její historie je spojena s úplnými počátky šampaňského. Její zakladatelé a jejich nástupci vytvořili z Ruinartu šampaňské pro nejlepší světové tabule.

Šampaňské Ruinart se dělí na tři hlavní typy: Dom Ruinart, Ruinart a „R“ Ruinart.

Šampaňské Ruinart sehrálo roli v nejvěhlasnějších událostech Evropy.

Bylo to šampaňské při prvním komerčním letu Concordu, oficiální partner Golden Cup, známého mistrovství v pólu organizovaného každoročně v Bagatelle ve Francii. V rámci dlouhodobé tradice vynikající kvality Ruinart také vytvořil soutěž Best Young French Sommelier Trophy (cena pro nejlepší mladé francouzské sommeliery) a Best European Sommelier Trophy (cena pro nejlepší evropské sommeliery)...

Šampaňské Ruinart patří do skupiny LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) - největšího světového podniku s luxusním zbožím, vlastnícího jedinečné portfolio s více než 60 prestižními značkami.