Ruinart Rosé Second skin (0,75l)
Popis
Second Skin
Pouzdro jako druhá kůže - inovativní udržitelný design vyrobený z 100% papíru, obal druhé kůže trval dva roky, než byl dokončen, a jeho nadčasový design a textura stojí za to ve všech ohledech.
Vyvinuto v anglickém jezerním kraji Lake District ve spolupráci se specialisty na výrobu papíru, partnery Pusterla 1880 a James Cropper, ochranný papírový obal byl vyroben bez použití plastu a pomohl snížit uhlíkovou stopu balení každé lahve o 60%.
Hrozny
Ruinart Rosé vděčí za svou eleganci spojením typické odrůdy domu - Chardonnay (45% z oblasti Côte des Blancs a Montagne de Reims) a Pinot Noir (55% z oblasti Montagne de Reims a Vallée de la Marne), z velké části pocházející z vinic Premier Cru. Směs zahrnuje 20-25% rezervních vín a 18-19% lehce extrahovaného červeného vína, což vede k podmanivě ovocnému směsi s intenzivní zlatě růžovou barvou.
Vinifikace
U šampaňského probíhá malolaktická fermentace a následně zraje 2 až 3 roky ve sklepích na kalech v čiré láhvi, která je replikou láhve z 18. století. Dosáž je 8 g/l.
Chuť
Intenzivní, ovocné a aromatické víno, vyznačující se delikátní sytě růžovou barvou granátového jablka s oranžovými odlesky.
Úvodní tóny šampaňského evokují právě sesbírané červené ovoce (třešně, maliny, lesní jahody) a postupně přecházejí do jemných květinových a tropických tónů (růže, granátové jablko, liči, guave). To vše podtrhují svůdné kořenité tóny tonka bobů a muškátového oříšku.
Na patře se toto růžové šampaňské prezentuje nádherně svěžím dojmem, který přechází do měkké, zaoblené a hedvábné textury s příchutěmi intenzivního červeného ovoce, jemných koření a špetky máty.
Párování k jídlu
Lahodné víno, které podpoří Váš gastronomický zážitek od aperitivu po dezert. Jeho chuť podpoří plátky italského prosciutta, losos připravený na způsob tataki. Svěžest tohoto šampaňského vynikne i s telecím nebo jehněčím masem v kombinaci s miso pastou. Nebo můžete vyzkoušet pečené kachní stehno s omáčkou z angreštu. Plánujete-li šampaňské jako zlatou tečku nakonec, pak doporučujeme kombinaci s malinovým koláčem nebo tiramisu.
Ideální teplota pro servírování je 8-10°C.
Second Skin
Dva roky výzkumu a vývoje byly zapotřebí, abychom se nakonec vrátili k podstatě a vzniklo 100% papírové a zcela recyklovatelné pouzdro kopírující tvar lahve. Pouzdro je 9krát lehčí než jeho předchůdce a je vyrobeno bez jakékoli letecké přepravy, díky čemuž má o 60 % nižší uhlíkovou stopu. Vyrábí se výhradně v Evropě, na kraji národního parku ve Velké Británii s přísnými ekologickými normami. Dřevěná vlákna pro jeho výrobu pocházejí z ekologicky řízených lesů a jsou zpracovávaná v papírnách s využitím jedinečného know-how.
"Pouzdro jako druhá kůže - inovativní, autentické a ohleduplné k životnímu prostředí – je čistým vyjádřením našeho závazku k udržitelnosti.“ - FRÉDÉRIC DUFOUR - Prezident, Maison Ruinart
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma Ruinart byla založena v roce 1729 a patří k nejstarším výrobcům šampaňského na světě.
Její historie je spojena s úplnými počátky šampaňského. Její zakladatelé a jejich nástupci vytvořili z Ruinartu šampaňské pro nejlepší světové tabule.
Šampaňské Ruinart se dělí na tři hlavní typy: Dom Ruinart, Ruinart a „R“ Ruinart.
Šampaňské Ruinart sehrálo roli v nejvěhlasnějších událostech Evropy.
Bylo to šampaňské při prvním komerčním letu Concordu, oficiální partner Golden Cup, známého mistrovství v pólu organizovaného každoročně v Bagatelle ve Francii. V rámci dlouhodobé tradice vynikající kvality Ruinart také vytvořil soutěž Best Young French Sommelier Trophy (cena pro nejlepší mladé francouzské sommeliery) a Best European Sommelier Trophy (cena pro nejlepší evropské sommeliery)...
Šampaňské Ruinart patří do skupiny LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) - největšího světového podniku s luxusním zbožím, vlastnícího jedinečné portfolio s více než 60 prestižními značkami.