ROGER MANCEAUX Grande Réserve Premier Cru (0,75l)

50 % Pinot Noir z Grand Cru a 50 % Chardonnay z Premier Cru. Opojná vůně nese tóny ovoce jako jsou broskve, meruňky a maliny. Jemně dřevité a kořeněné tóny dodávají vínu sílu a charakter. Chuť je výrazná a zároveň živá, odhaluje rovnováhu svěžesti a komplexnosti. Dominují jí tóny jablek, mandlí a máslových sušenek.


  • Na skladě
795 Kč
Kategorie: Roger Manceaux
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 50 % Pinot Noir a 50 % Chardonnay

Pinot Noir pochází z Grand Cru vinic v Mailly. Chardonnay pochází z Premier Cru vinic v Taissy.

Stáří vinic je přes 40 let.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 5 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 6 g/l

 

CHUŤ

Zářivě zlatá barva je protkaná tisíci živými ale jemnými bublinkami. Opojná vůně nese tóny ovoce jako jsou broskve, meruňky a maliny. Jemně dřevité a kořeněné tóny dodávají vínu sílu a charakter. Chuť je výrazná a zároveň živá, odhaluje rovnováhu svěžesti a komplexnosti. Dominují jí tóny jablek, mandlí a máslových sušenek. Velmi perzistentní závěru kralují karamelové a smetanové noty.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto Cuvée též skvěle doplní předkrmy z hub, sušené šunky či listového těsta, či grilované drůbeží maso.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Šampaňský dům Roger Manceaux je

  • 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
  • 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
  • 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
  • Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
  • Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.