ROGER MANCEAUX Blanc de Blancs Premier Cru (0,75l)

100 % Chardonnay z Premier Cru. Ve čisté vůni se objevují svěží tóny máty, zeleného jablka a briošek. Čisté, svěží a vzdušné šampaňské. Na patře je šampaňské přesné, s převažujícím minerálním charakterem nad lehkou, napjatou strukturou. Objevují se noty hrušek, toastů, vanilky a smetany.


  • Na skladě
740 Kč
Kategorie: Roger Manceaux
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neobli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází z Premier Cru vinic v Rilly-la-Montagne a Taissy.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 6 g/l

 

CHUŤ

Zářivě žlutou barvou prostupují tisíce jemných bublinek. Ve čisté vůni se objevují svěží tóny máty, zeleného jablka a briošek. Následují vyzrálejší tóny sušeného ovoce a sena. Čisté, svěží a vzdušné šampaňské. Na patře je šampaňské přesné, s převažujícím minerálním charakterem nad lehkou, napjatou strukturou. Objevují se noty hrušek, toastů, vanilky a smetany. Závěr zůstává hedvábný a jemný.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Lehké, světlé a osvěžující šampaňské, které je vždy vynikající jako aperitiv. Obzvláště v létě je skvělé pěkně vychlazené za doprovodu ústřic či grilovaných mořských plodů. Ideální je také k lehce pečeným rybám nebo carpacciu z mušlí svatého Jakuba.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Šampaňský dům Roger Manceaux je

  • 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
  • 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
  • 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
  • Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
  • Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.