ROGER MANCEAUX Blanc de Blancs Premier Cru (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: 100 % Chardonnay (neobli Blanc de Blancs)
Hrozny pochází z Premier Cru vinic v Rilly-la-Montagne a Taissy.
ZRÁNÍ
U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.
Dosáž: 6 g/l
CHUŤ
Zářivě žlutou barvou prostupují tisíce jemných bublinek. Ve čisté vůni se objevují svěží tóny máty, zeleného jablka a briošek. Následují vyzrálejší tóny sušeného ovoce a sena. Čisté, svěží a vzdušné šampaňské. Na patře je šampaňské přesné, s převažujícím minerálním charakterem nad lehkou, napjatou strukturou. Objevují se noty hrušek, toastů, vanilky a smetany. Závěr zůstává hedvábný a jemný.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Lehké, světlé a osvěžující šampaňské, které je vždy vynikající jako aperitiv. Obzvláště v létě je skvělé pěkně vychlazené za doprovodu ústřic či grilovaných mořských plodů. Ideální je také k lehce pečeným rybám nebo carpacciu z mušlí svatého Jakuba.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šampaňský dům Roger Manceaux je
- 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
- 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
- 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
- Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
- Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.