Pol Roger Rosé Vintage 2018 (0,75l) v dárkové krabičce

50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay a 15 % Pinot Noir v podobě červeného vína z Bouzy, Ambonnay a Cumieres. Intenzivní vůně připomíná koš červeného ovoce, kde se mísí maliny, červený a černý rybíz doplněný o nuance exotického manga a papáji. Po provzdušnění dominují květinové vůně růže a zimolezu. Na patře je víno plnější, s jistou sofistikovaností a působivou délkou.


  • Na skladě
2 100 Kč
Kategorie: Pol Roger
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2018
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Ročník

Extrémně vlhká zima roku 2018 půdu dobře zásobila vodou, z čehož réva těžila celé dlouhé a horké léto. Úroda byla velká a zdravá, bohatá na cukr a chuť. V důsledku horkého slunečného léta mělo výsledné šampaňské neobvykle vysoký obsah alkoholu a nízký obsah kyselin, ale většinou jich bylo dost na to, aby byla vína vyvážená.

 

HROZNY

Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay a 15 % Pinot Noir v podobě červeného vína

Hrozny pochází z 20 různých Premier Cru a Grand Cru.

Toto růžové šampaňské je vyrobeno metodou míchání, ve směsi je tedy 15 % Pinot Noir z vinic v Bouzy, Ambonnay a Cumieres vinifikováno jako tiché červené víno.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Po degorzáži ještě další 3 měsíce odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 7 g/l

 

CHUŤ

Ve sklenici vás okouzlí světle lososová barva s růžovými odlesky s jemným a vytrvalým perlením. Intenzivní vůně připomíná koš červeného ovoce, kde se mísí maliny, červený a černý rybíz doplněný o nuance exotického manga a papáji. Po provzdušnění dominují květinové vůně růže a zimolezu. Na patře je víno plnější, s jistou sofistikovaností a působivou délkou. Navzdory zjevné zralosti na patře má víno úžasnou svěžest a velmi přítomnou kyselinku, což naznačuje světlou budoucnost tohoto cuvée.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto ročníkové šampaňské je ideální volbou k rybám, jako je grilovaný losos či sushi. Skvěle se hodí také k ovocným koláčům a dalším ovocným dezertům. Zkuste ho spojit s rebarborovým koláčem, jehož ostrost doplňuje elegantní strukturu vína.

Ideální teplota podávání je 9 - 11°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

pr_logo

Tak jako všude ve Francii se i v této oblasti můžete setkat s kvalitou průměrnou, podprůměrnou, ale i vynikající. Mezi „vlajkové lodě“, jejichž jméno se stalo symbolem tradiční kvality a vysoké úrovně patří i vinařský dům Pol Roger. Firma, založená již roku 1849, je v současné době považovaná za jednu z nejmenších, co se týče objemu výroby, ale jednu z největších, co se týče prestiže.