Pol Roger Rich Demi Sec (0,75l)

Toto cuvée poprvé vzniklo v roce 2001 a vyznačuje se dokonalou harmonií díky jemné rovnováze mezi cukrem a přirozenou kyselostí. Chuť je velkorysá, silná a komplexní. Jeho příjemná živost vrcholí ve šťavnaté ovocné chuti spolu s kořenitými, jemnými a smyslnými tóny. Nezaměnitelná sladkost dobře ladí s ostatními prvky a neovlivňuje výraz vína.


  • Na skladě
1 290 Kč
Kategorie: Pol Roger
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Demi-sec
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Toto cuvée poprvé vzniklo v roce 2001 a vyznačuje se dokonalou harmonií díky jemné rovnováze mezi cukrem a přirozenou kyselostí.

 

HROZNY

Odrůdy: 33 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 33 % Meunier

Hrozny pochází ze 30 různých cru.

25 % tvoří rezervní vína pro zachování tradičního rukopisu domu.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Po degorzáži ještě další 3 měsíce odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 34 g/l

 

CHUŤ

Cuvée Rich má krásnou žlutozlatou barvu s měděnými odlesky. Drobné přetrvávající bublinky se rozbíjejí do krémového, čirého a rozptýleného perlení a tvoří souvislé a jemné řetízky. Vůně je zpočátku jasná, elegantní a otevřená, mísí se v ní tóny sušeného ovoce, smyslné květinové vůně, atraktivní dřevité tóny a lehký rostlinný nádech. Poté odhalí jemnou kořenitost a výmluvné doteky sladkosti.

Chuť je velkorysá, silná a komplexní. Šampaňské vyniká svou pružností a vyvážeností. Jeho příjemná živost vrcholí ve šťavnaté ovocné chuti spolu s kořenitými, jemnými a smyslnými tóny. Nezaměnitelná sladkost dobře ladí s ostatními prvky a neovlivňuje výraz vína. S tóny světlého karamelu, které prodlužují jeho intenzitu, je dochuť svěží a úžasně dlouhá.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Tento Demi-Sec můžete podávat k dezertům (například Tarte Tatin), a pro nevšední požitek si ho vychutnejte k asijské kuchyni, sladkokyselým pokrmům nebo jakýmkoli receptům na bázi medu

Ideální teplota podávání je 7 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

pr_logo

Tak jako všude ve Francii se i v této oblasti můžete setkat s kvalitou průměrnou, podprůměrnou, ale i vynikající. Mezi „vlajkové lodě“, jejichž jméno se stalo symbolem tradiční kvality a vysoké úrovně patří i vinařský dům Pol Roger. Firma, založená již roku 1849, je v současné době považovaná za jednu z nejmenších, co se týče objemu výroby, ale jednu z největších, co se týče prestiže.