Pol Roger Brut Réserve Magnum (1,5l)

Šampaňské, které poznáte na „první pohled“, a to nejen díky etiketě, která se nezměnila od roku 1849. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Mohutná a přitažlivá vůně nejprve přináší aroma hrušky a manga, až poté uvolňuje tóny zimolezu a bílého jasmínu doplněné o vanilku a briošku. Chuť je dynamická, příjemně harmonická a svěží.


  • Na skladě
3 565 Kč
Kategorie: Pol Roger
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 1,5l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Šampaňské, které poznáte na „první pohled“, a to nejen díky etiketě, která se nezměnila od roku 1849.

 

HROZNY

Odrůdy: 33 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 33 % Meunier

Hrozny pochází ze 30 různých cru.

30 % tvoří rezervní vína pro zachování tradičního rukopisu domu.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě. 

Dosáž: 9 g/l

 

MAGNUM

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

CHUŤ

Brut Réserve se vyznačuje krásným zlatavě slámovým odstínem a bohatými a jemnými bublinkami. Mohutná a přitažlivá vůně nejprve přináší aroma hrušky a manga, až poté uvolňuje tóny zimolezu a bílého jasmínu doplněné o vanilku a briošku. Chuť je dynamická, příjemně harmonická a svěží, přičemž si víno zachovává určitou strukturu. Na patře se chutě vařeného ovoce (kdoulové želé, meruňkový džem) mísí s vůní včelího vosku a akátového medu. Dlouhotrvající závěr dává na odiv tóny kandované pomerančové kůry, mandarinky, kardamomu a anýzu.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Struktura, elegance a svěžest zachycené v tomto Brutu nabízejí optimální rovnováhu síly a jemnosti, což z něj činí pozoruhodný aperitiv ale také skvělý doprovod k celému jídlu.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

pr_logo

Tak jako všude ve Francii se i v této oblasti můžete setkat s kvalitou průměrnou, podprůměrnou, ale i vynikající. Mezi „vlajkové lodě“, jejichž jméno se stalo symbolem tradiční kvality a vysoké úrovně patří i vinařský dům Pol Roger. Firma, založená již roku 1849, je v současné době považovaná za jednu z nejmenších, co se týče objemu výroby, ale jednu z největších, co se týče prestiže.