PIPER HEIDSIECK Riviera (0,75l)

  • 1 z 2

Polosuché šampaňské pro tu správnou plážovou atmosféru. Dobře vychlazené, nebo s pár kostkami ledu, se Vám odvděčí opojnou chutí s náznakem exotiky a sladkého koření, která Vás bude nutit stále dál ochutnávat…


  • Na skladě
1 190 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Demi-sec
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Polosuché šampaňské pro tu správnou plážovou atmosféru. Dobře vychlazené, nebo s pár kostkami ledu, se Vám odvděčí opojnou chutí s náznakem exotiky a sladkého koření, která Vás bude nutit stále dál ochutnávat…

 

Hrozny

Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 30 % Meunier a 20 % Chardonnay

Směs obsahuje cca 25 % rezervních vín. Celkově hrozny pochází ze 50 různých cru.

 

Zrání

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 2 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 35g/l

 

Chuť

Riviera je spontánní, osvěžující a živá. Pyšní se křišťálovou zlatou barvou s čipernými bublinkami a sametovou pěnou na povrchu. Počáteční tóny hrušky a žluté broskve ustupují opojné vůni zimolezu, následované anýzem, načež se v ústech rozlije sladké aroma křupavého karamelu a čerstvého créme brulée. Elegantní a povzbuzující! Vše je doplněno tóny vanilky a pomerančového květu. Bublinky, krystalizované ledem, rozvinou další rozměr - sladké koření, které je perfektně doplněno čerstvostí vína.

 

Servírování

Ideální je velká sklenice (typu cabernet), která pomůže komplexní vůně vína rozvinout. A pokud toužíte po doteku exotiky, tak přidejte do sklenice, kromě ledu, zázvor či ananas. Zvýší svěžest vína a zvýrazní citrusové tóny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.