Philipponnat Royal Reserve Non Dosé (0,75l)

Toto cuvée nabízí jemnou kombinaci aromatické přesnosti, minerality a vinnosti díky naprosté absenci cukru. Oslnivé a skutečné vyjádření stylu Philipponnat. Chuť je odvážná, čistá a ovocná. Promítají se v ní citrusy s velkou živostí, ale bez agresivity. Závěr je dlouhý s notami čerstvých jablek a čerstvě upečeného chleba.


  • Na skladě
1 460 Kč
Kategorie: Philipponnat
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Zero Dosage, Brut Nature
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Toto cuvée nabízí jemnou kombinaci aromatické přesnosti, minerality a vinnosti díky naprosté absenci cukru. Oslnivé a skutečné vyjádření stylu Philipponnat.

 

HROZNY

Odrůdy: 65 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 5 % Meunier

Hrozny pochází z převážně z Premier Cru a Grand Cru.

20-30 % tvoří rezervní vína.

 

ZRÁNÍ

Rezervní vína zrají v dřevěných sudech pomocí systému solera pro lepší spojení starších a mladších vín. U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 0 g/l (tedy šampaňské bez přidaného cukru)

 

CHUŤ

Hluboká zlatá barva odhaluje jantarové odlesky a jemné, vytrvalé bublinky. V prvním přivonění se objeví vinný květ, lípa a čerstvý, lehce opečený chléb. Po nadechnutí se ve víně rozvíjí vůně letních bobulí, citrusových plodů a medu. Chuť je odvážná, čistá a ovocná. Promítají se v ní citrusy s velkou živostí, ale bez agresivity. Závěr je dlouhý s notami čerstvých jablek a čerstvě upečeného chleba.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Vhodné jako aperitiv, se syrovými rybami a mořskými plody, ideální doplněk japonské kuchyně.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Samotná historie domu Philipponnat sahá až do roku 1522, kdy se stali tehdejší členové rodiny oficiálními dodavateli vína na královský dvůr Ludvíka XIV. Bylo to ještě v době, kdy v regionu Champagne vznikala pouze tichá vína. Samotná výroba šampaňského se rozběhla v polovině 19. století a značka Champagne Philipponnat, jak je známa dnes, vznikla v roce 1910 kdy byla založena bratry Augustem a Pierrem Philipponnat.

V současné době činí roční produkce 600 000 lahví. K dosažení co možná nejlepší kvality se pyšní vlastnictvím 17 ha vinic Pinot Noir Premier Cru a Grand Cru v oblastech Ay, Mareuil sur Ay, Mutigny a Avenay. Perlou mezi těmito vinicemi je šestihektarová Clos des Goisses. Řada předních kritiků řadí Champagne Philipponnat mezi nejlepší světové producenty šampaňského.