Morel Cuvée Gabriel Blanc de Blancs (0,75l)

100 % Chardonnay pouze z dvou parcel v Les Riceys. 6 měsíců víno zraje v sudech a 6 let pak na kalech. Chuť je kulatá, šťavnatá a svěží, ale stále plná. Promítají se v ní noty briošek a exotického ovoce jako je ananas, banán a liči. Závěr je dlouhý a sofistikovaný.


  • Na skladě
1 040 Kč
Kategorie: Morel
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Toto cuvée je věnované Gabrielovi, otci Pascala Morela, po němž Pascal vinařství v roce 1975 zdědil.

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází pouze z dvou parcel ve slavné oblasti terroiru Les Riceys, která je také známá tím, že jako jediná má tři denominace kontrolovaného původu: Champagne AOC, Rosé des Ricey AOC a Coteaux Champenois AOC.

Směs obsahuje zhruba 30 % rezervních vín.

 

ZRÁNÍ

První kvašení 30 % hroznů probíhá po dobu 6 měsíců v dubových sudech, aby víno dosáhlo větší hloubky a komplexity. Šampaňské zraje minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 8 g/l

 

CHUŤ

Zlatou barvou prostupují jemné bublinky a zelenkavé odlesky. Svěží vůni dominují citrusy, zelené jablko a mandle. To vše doplněné tóny křupavých toastů a vanilky. Chuť je kulatá, šťavnatá a svěží, ale stále plná. Promítají se v ní noty briošek a exotického ovoce jako je ananas, banán a liči. Závěr je dlouhý a sofistikovaný.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Tento Brut oceníte jako aperitiv nebo ke grilovaným bílým rybam či asijským pokrmům.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Historie domu Morel sahá až do roku 1947.

Dnes řídí výrobní proces rodinné trio:

  • Simon spravuje vinici.
  • Pascal zaručuje vynikající výrobní standardy.
  • Emilie dotváří vytvořené láhve ženského vzhledu. Řídí obchod a export.

 

Zaměřují se na jemnost a jemnost, strukturu a rovnováhu, eleganci a rafinovanost šampaňského domu Morel. Duch vinařství je také ztělesněn v touze po ekologickém a udržitelném provozu, zachování vinice pro budoucí generace. Využívají přírodní travní porost, respektují biologický život půdy a dávají přednost mechanickým způsobům práce před chemickými.