Moët & Chandon Nectar Impérial (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
Tropické, vzrušující a odvážné. Moët & Chandon Nectar Impérial je nejexotičtějším vyjádřením stylu domu Moët & Chandon, které odráží jak rozmanitost, tak harmonii tří odrůd hroznů v šampaňském. Moët Nectar Impérial je postaven na struktuře odrůdy Pinot Noir s demi-sec dosáží, která poskytuje velkolepou, přesto svěží sladkost.
Hrozny
Odrůdy: 40-50 % Pinot Noir, 10-20 % Chardonnay a 30-40 % Meunier
Hrozny pochází z více než 200 jednotlivých vinic. Základ tohoto vína tvoří převážně Pinot Noir (40-50 %), který mu dává plnost. Meunier (30-40 %) dělá šampaňské ovocnější a Chardonnay (10-20 %) zase svěží. 20-30 % finální směsi tvoří vybraná rezervní vína.
ZRÁNÍ
Šampaňské zraje minimálně 1,5 roku ve sklepě na kvasinkách. Po odkalení ještě minimálně 3 měsíce odpočívá.
Dosáž: 45 g/l
Chuť
Ve skleničce zaujme intenzivní výrazně žlutá barva se zlatými odlesky a vytrvalými provázky bublinek. Přivonění odhalí příval exotického ovoce, kulatost peckovin jako jsou mirabelky a meruňky s lehkým nádechem vanilky. V chuti se projevuje kombinace jemné sladkosti, krémovosti a živosti. Toto šampaňské opravdu umí okouzlit svými tropickými ovocnými příchutěmi ananasu, mučenky a manga. Osvěžující štiplavost grepu je odhalena až v závěru.
Párování k jídlu
Jako předkrm můžete podávat játrovou paštiku s čerstvě mletým černým pepřem nebo lehce marinovaný lososový gravlax. Toto šampaňské se perfektně hodí ke kořeněnému indickému kari se šafránem nebo k čínským jídlům s kešu a makadamovými ořechy. Lze ho také skvěle doplnit sladkými pochoutkami jako je nugát a karamel. Nebo naopak pro kontrast ho můžete podávat se slanými modrými sýry s drobivou konzistencí.
Ideální teplota podávání je 7 - 10°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie Moët & Chandon znamená přes 250 let rodinné tradice. Je to příběh firmy, která si dovedností a vášní pro výrobu vína získala jedinečnou pověst a dnes má prestiž vedoucího výrobce šampaňského na celém světě. Vše začalo Claudie Moëtem, narozeným v roce 1683. Jako potomek staré rodiny usídlené v kraji Champagne, povýšené do šlechtického stavu Karlem VII. V roce 1446, založil kupec a obchodník Claude Moët v roce 1743 vlastní podnik. Ten později převzal jeho syn Claude-Louis-Nicolas (1719-1792), a ještě později vnuk a průkopník Jean-Rémy Moët (1758-1841). V době zuřících napoleonských válek Jean-Rémy cestoval po světě a otevřel první evropské trhy. A obchodní expanze rodinného podniku mohla začít.
Labyrint podzemních sklepů, vyhloubených do křídy, se rozrůstal souběžně s úspěchem firmy Moët & Chandon. V současné době to znamená 28 km sklepů na několika úrovních. Záhadná a pozoruhodná geometrie podněcuje fantazii návštěvníků, pomalu se procházejících chodbami. Vlhkost, pronikající z křídových zdí, opar vína a cinkání lahví pečlivě pokládaných do řad, se spojuje s ozvěnou hlasů a smyslem pro plynutí času. Všechno zde vystihuje přírodu v akci a neocenitelný přínos času.
Vinice jsou rozděleny do tří oblastí kolem Reims a Epernay: Montagne de Reims, Marne Valley a Côte des Blancs. Je tradicí používat tří různých vinných rév, z nichž každá specificky přispívá k výrobě harmonické směsi. Vinice Moët & Chandon se nacházejí na 800 hektarech půdy, což znamená, že firma Moët & Chandon je největším samostatným pěstitelem vína v Champagne, kde představuje jednu čtvrtinu celkové vinařské oblasti. Oblast pokrývá celou plochu tohoto jména s 13 ze 17 Grands Crus. To umožňuje firmě získávat vína z opravdu nejlepšího a nejširšího spektra vinic.
Šampaňské Moët & Chandon patří do skupiny LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) - největšího světového podniku s luxusním zbožím, vlastnícího jedinečné portfolio s více než 60 prestižními značkami.