Novinka

Gosset Petite Douceur Rosé Extra Dry (0,75l) v dárkové krabičce

60 % Chardonnay a 40 % Pinot Noir. Nejprve ucítíte vůni krvavého pomeranče, poté, jak se šampaňské zahřívá, se začnou objevovat vůně zralých jahod a následně malin. Toto Rosé nabízí delikátní rovnováhu mezi sladkou a kyselou chutí červeného ovoce.


  • Na skladě
1 595 Kč
Kategorie: Gosset
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Extra Dry
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Hrozny

Odrůdy: 60 % Chardonnay a 40 % Pinot Noir.

7% Pinot Noir je vinifikovaného jako červené víno.

Hrozny pochází z vinic v Bouzy, Avize, Le Mesnil-sur-Oger, Ambonnay, Cumières.

 

Zrání

Šampaňské zraje minimálně 11 let ve sklepě na kvasinkách. A následně odpočívá ještě 6 měsíců po degorzáži.

Dosáž: 17 g/l

 

Chuť

Lososová barva s jasnými, jiskřivými odlesky a jemnými bublinkami. Nejprve ucítíte vůni krvavého pomeranče, poté, jak se šampaňské zahřívá, se začnou objevovat vůně zralých jahod a následně malin. Toto Rosé nabízí delikátní rovnováhu mezi sladkou a kyselou chutí červeného ovoce. Chuť je velmi dobře vyvážená, šťavnatá se svěžím závěrem.

 

Párování k jídlu

Toto šampaňské se skvěle hodí k pozdní snídani nebo dokonce k popíjení u bazénu! Párujte ho s míchanými vajíčky a slaninou, dezerty z mučenky nebo dokonce s klasickými Crêpe Suzette! Výborně se bude hodit také k pikantním pokrmům exotické kuchyně, např. k tajine, karamelizovanému vepřovému masu a indickým jídlům.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

gosset_logo

Tradiční zkušenosti od roku 1584.

Po čtyři století byla kladena zvláštní péče na udržení dobré pověsti značky a zachování rodinného know-how při výrobě šampaňského. V roce 1584 Pierre Gosset, městský radní v Ay a pěstitel vína, vyrobil neperlivá převážně červená vína z hroznů, které sklidil na svém vinohradě. V té době bojovala o hrdé místo na stole francouzských králů dvě vína: víno z Ay a víno z Beaune, z několika stovek spolků dále na jihu. Obojí se vyráběla ze stejných vinných odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Pověst vína z Ay byla taková, že si zde František I. nechal postavit svou vlastní vinici, kterou nyní vlastní Champagne Gosset. Později v 18. století se začala v Ay a v okolí vyrábět šumivá vína a rodina Gossetových se přirozeně zaměřila na výrobu šampaňského.

Pro výrobu cuvée prodávaného v lahvích v historické stylu probíhá u rodiny Gossetových část výrobního procesu v dřevěných sudech. Nesmí dojít k mléčnému kvašení, aby se zachovala jemná kyselina jablečná, která udržuje přirozené ovocné aroma vína. A stále, jako kdysi, se každý den podle tradice Vinařského domu ručně provádí poignettage, ruční prosívání, a dégorgement, odstraňování sedimentu.