G.H. Martel & Co Honore de Balzac Brut Rosé (0,75l)
Popis
HROZNY
Růžové šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 50% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 5% Meunier a 15% Vin Rouge AOC Champagne vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - brut
ZRÁNÍ
Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi - šampaňské zraje 3 roky ve sklepě na kvasinkách.
CHUŤ
Elegantní lososově růžová barva s jemným perlením. Velmi ovocná a silná vůně po třešních a jahodách. Skvělá vyváženost ovocného aroma díky příjemné svěží květinové vůni. Vynikající chuť, strukturovaná, komplexní doprovázená velmi ovocným závěrem s vanilkovými tóny.
PÁROVÁNÍ S JÍDLEM
skvěle doprovodí například dezerty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh začíná Gustavem Heinrichem Martelem, pěstitelem v Avenay-Val-d'Or, který založil stejnojmennou firmu v roce 1869. Na počátku dvacátých let jej prodal rodině Tabourin.
V tomto okamžiku se do dějin domu zapíše další osud. Henry-Léopold Tabourin se tehdy stal mecenášem Auguste Devaux, který ho povzbudil ke studiu enologie Champagne. Když Auguste v roce 1894 zemřel, Henry-Léopold založil šampaňské Veuve A. Devaux, které mělo v La Belle Époque velký úspěch. Ve věku plnoletosti dětí Veuve Devaux opustil dům, aby se nakonec se svým synem věnoval rozvoji značky G.H. Martel & Cie.
Konečně, cesta třetího muže změní osud domu G. H. Martel. Ernest Rapeneau v roce 1901 založil svůj dům nesoucí jeho jméno. A v roce 1979 získal dům G.H. Martel.
Po padesáti letech činnosti odešel Ernest Rapeneau definitivně do důchodu. Podnikání a vedení své společnostipřenechal dvěma svým synům, Françoisovi a Bernardovi. Poté nastupuje třetí a čtvrtá generace s dalšími syny: Jean-Rémy, Vincent, Paul-Alexandre a Charles Henry.
Hodnoty jsou dnes podobné: rodina a tradice. Muži v čele rodu usilují o zachování tohoto rodinného pokladu a jeho předávání dál. Šampaňské G.H. Martel & Co produkuje více než 2 miliony lahví.