Duval Leroy Femme de Champagne Rosé de Saignée Grand Cru 2006 (0,75l)

100 % Pinot Noir z Grand Cru vinic v Bouzy. V krásně strukturované vůni se harmonicky spojuje citrusová svěžest s tóny divokého červeného ovoce jako jsou maliny. Po provzdušnění je doplňuje jemná kouřovost a noty pomerančové kůry s hřejivým kořením. Chuť je dlouhá, silná a nabízí dynamický tanec lahodné kyselinky s mineralitou. Elegantní ale komplexní závěr.


  • Na skladě
6 750 Kč
Kategorie: Duval Leroy
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2006
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Ročník

Ročník 2006 byl považován za horký a nepředvídatelný v oblasti Champagne, s teplotami pravidelně dosahujícími 30°C. Ale zároveň vydatně pršelo. Během sklizně svítilo slunce a hrozny vyvinuly jemnou rovnováhu, podobnou jako v roce 2002 a 1989. Ročník 2006 je štědrý a plný.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Pinot Noir

Hrozny pochází z vinic s klasifikací Grand Cru v Bouzy.

Stáří vinic je přes 45 let.

 

ZRÁNÍ

Rosé de Saignée je vyráběné takzvanou metodou krvácení, kdy se hrozny lehce stlačí, aby se narušila slupka, která dodává vínu barvu. Jedná se o krátký kontakt, kdy z vína vytéká barevná šťáva – proto metoda krvácení.

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení).

Dosáž: 3 g/l

 

CHUŤ

Toto zářivé šampaňské má nádhernou jiskrnou lososovou barvu se zlatými odlesky. V krásně strukturované vůni se harmonicky spojuje citrusová svěžest s tóny divokého červeného ovoce jako jsou maliny. Po provzdušnění je doplňuje jemná kouřovost a noty pomerančové kůry s hřejivým kořením. Chuť je dlouhá, silná a nabízí dynamický tanec lahodné kyselinky s mineralitou. Elegantní ale komplexní závěr.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto růžové ročníkové šampaňské, patří: starší sýry Comté či Chaource, koláč z třešní Morello nebo pošírovaná hruška v kořeněném sirupu.

Ideální teplota podávání je 9 - 12°C.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

 

deuval_leroy_logo

V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti.  V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne.  Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.

Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.

Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.

Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.