Duval Leroy Femme de Champagne Brut Nature 2002 (0,75l)
Popis
Ročník
Rok 2002 byl pro šampaňské vynikající. Zima byla chladná a mrazivá a pomalu se blížila k pozdnímu jaru. Když však jaro přišlo, bylo ideální a umožnilo úspěšné kvetení révy. Teplé léto přineslo suché a slunečné dny, které umožnily hroznům dozrát, aniž by je spálily. Výsledná vína jsou krásně vyvážená a opulentní.
HROZNY
Odrůdy: 95 % Chardonnay a 5 % Pinot Noir
Hrozny pochází z vinic s klasifikací Grand Cru. Konkrétně z parcel Montaigu de Chouilly, Chapelle d'Avize, Terre de Noel d'Oger, Chetillon a Aillerand du Mesnil sur Oger.
ZRÁNÍ
První kvašení 25 % hroznů probíhá v dubových sudech. U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje zhruba 10 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.
Dosáž: 0 g/l (tedy šampaňské bez přidaného cukru)
CHUŤ
Jeho zlatožlutá barva je zvýrazněna jemnými bublinkami, které odhalují komplexní tóny kombinující mládí a zralost: brioškovou kůrku, vanilku a jemné dřevité tóny střídající se s citrusovými plody, jako je citron a mandarinka. Po jemném útoku na patře následuje hedvábný, strukturovaný pocit s nekonečnou perzistencí. Rozpoznat lze noty grepů, jahod, lískových oříšků a pražených mandlí. Dlouhá a komplexní dochuť.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Toto non-dosé šampaňské si vychutnejte samotné jako aperitiv. Odvážnou kombinaci tvoří v kombinaci s jehněčím masem.
Ideální teplota podávání je 9 - 12°C.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti. V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne. Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.
Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.
Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.
Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.