Duval Leroy Brut Blanc de Blancs Grand Cru (0,75l)

Víno vyrobeno výhradně z odrůdy Chardonnay, která vkládá do vína plnost a vinný pocit. Nabízí jemnou perlivost i jemnou kyselinku. Ve vůni se objevuje komplexní aroma bílých květů, mandarinek a pražených mandlí. Na patře se toto jemné, hedvábné víno vyznačuje krémovitostí a hladkostí, které mu dodávají rovnováhu a bohatost.


  • Na skladě
1 740 Kč
Kategorie: Duval Leroy
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Rodina Duval- Leroy obhospodařuje své výjimečné pozemky v oblasti Cote des Blanc již od roku 1859. Právě Cote des Blanc je proslulá oblast pro nejkrásnější a nejkvalitnější hrozny odrůdy Chardonnay, proto se tomuto místu také říká Země velkých Chardonnay.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází z vinic v regionu Cote des Blancs s klasifikací Grand Cru. Konkrétně z vinic v Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize, Cramant, Chouilly, Oiry.

 

CHUŤ

Toto překrásné šampaňské s nádhernou svěžestí je výborným představitelem stylu Duval-Leroy v té nejkrásnější možné podobě. Je vyrobeno výhradně z odrůdy Chardonnay, která vkládá do vína plnost a vinný pocit. Nabízí jemnou perlivost i jemnou kyselinku. Ve vůni se objevuje komplexní aroma bílých květů, mandarinek a pražených mandlí. Na patře se toto jemné, hedvábné víno vyznačuje krémovitostí a hladkostí, které mu dodávají rovnováhu a bohatost.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Kombinujte toto šampaňské s pokrmy jako jsou například ústřice s křenem, pórkem a mátou nebo špagety s mořskými plody. Jako snack můžete vyzkoušet hoblinky parmezánu či sýrové profiterolky.

Ideální teplota podávání je 9 - 11°C.

Podobné produkty

  • brut reserve
    Toto šampaňské překypuje elegancí a šarmem. Ve vůni se rozvíjí elegantní tóny ovoce se špetkou hořké čokolády, skořice, pražených žlutých fíků. V...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

 

deuval_leroy_logo

V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti.  V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne.  Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.

Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.

Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.

Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.