Déthune Grand Cru Cuvée Prestige Princesse des Thunes Extra Brut (0,75l)

Směs 50% Pinot Noir a 50% Chardonnay s 30% podílem rezervního vína. Cuvée Prestige snoubí ovocnou chuť, svěží citronovou kyselinku a lehkou křídovou mineralitu. Proces zrání ve dřevě posiluje sílu vína tím, že mu dodává sílu a vybroušené třísloviny. Šampaňské má dlouhotrvající plný, bohatý, šťavnatý a vinný závěr.


  • Na skladě
2 180 Kč
Kategorie: Déthune
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 50 % Pinot Noir a 50 % Chardonnay.

Zhruba 30 % směsi tvoří rezervní vína z více než 40 různých ročníků.

Hrozny pochází z Grand Cru vinic v obci Ambonnay, které sousedí s šampaňským domem Krug.

 

ZRÁNÍ

První kvašení hroznů probíhá v dubových sudech. 

Dosáž: 5 g/l

 

CHUŤ

Cuvée Prestige "Princesse des Thunes" má jasnou a plnou zlatou barvu. Jeho vůně je podmanivá, tóny opečeného dřeva se mísí s aromatem květin ztělesněným tóny jasmínu, jitrocele, hlohu, máku, akátu a luční kopretiny. Po chvíli se ukážou tóny másla, čerstvých toastů, loupaných mandlí a lískových oříšků. Počáteční chuť na patře je pružná a svěží, s krémovou perlivostí. Cuvée Prestige snoubí ovocnou chuť, svěží citronovou kyselinku a lehkou křídovou mineralitu. Proces zrání ve dřevě posiluje sílu vína tím, že mu dodává sílu a vybroušené třísloviny. Šampaňské má dlouhotrvající plný, bohatý, šťavnatý a vinný závěr.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto šampaňské, patří: grilovaná chobotnice, pečená kachní foie gras s marmeládou a zázvorem, pečená kachna s vlašskými ořechy a švestkami, steak z hovězí svíčkové s fíky a pečenými bramborami či pečená srnčí svíčková s jalovcem, kaštany a petrželovým pyré.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

dethune-logo

Pierre a Sophie Déthune spojují tradici a technologie. Od roku 1990 se neustále vyvíjejí a pravidelně nakupují ty nejlepší vinifikační nástroje. Výrazně vylepšili své kvasné zařízení s 5 dubovými káděmi a 90 dubovými sudy po šampaňském, které Pierre sám nechal zrát, aby se rozvinula nová komplexní aromata.

Extrémně vysoká kvalita šampaňského Paul Déthune je možná díky velmi pečlivě sledované a technologicky vyspělé vinifikaci. Jednou z jedinečných charakteristik tohoto šampaňského domu je, že vína zrají v dřevěných sudech.Mají 5 dubových kádí a 90 dubových sudů po šampaňském. I některá rezervní vína, které vinařství používá, zrají v sudech. Tento jedinečný způsob vinifikace rozvíjí nesrovnatelně komplexní aroma, které je známkou vysoké kvality a svěžesti.