Déthune Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut (0,75l)

Jednoodrůdové víno z Chardonnay zrálo klasickým způsobem ve 205 litrových šampaňských dubových sudech.Cuvée Blanc de Blancs snoubí ovocnou chuť, svěží citronovou kyselinku a mineralitu. To, že víno zraje v sudech mu dává sílu a komplexitu, aniž by šampaňské ztrácelo na minerálitě či svěžesti.


  • Na skladě
3 090 Kč
Kategorie: Déthune
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází z Grand Cru vinic v obci Ambonnay, které sousedí s šampaňským domem Krug.

 

ZRÁNÍ

První kvašení hroznů probíhá v dubových sudech. Víno se připravuje bez filtrace, namísto toho probíhá přirozené chlazení. Šampaňské zraje minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 6 g/l

 

CHUŤ

První vůně evokuje jemnou směs opečených dřevitých tónů s nádechem citronu, praženého lískového oříšku, intenzivní křídy s nuancemi lékořice, růže, pistácie a arašídů. Provzdušnění šampaňského ukazuje tóny marcipánu, panettone, kandované hrušky, malin, kokosového mléka a vinné broskve. Cuvée Blanc de Blancs snoubí ovocnou chuť, svěží citronovou kyselinku a mineralitu. To, že víno zraje v sudech mu dává sílu a komplexitu, aniž by šampaňské ztrácelo na minerálitě či svěžesti.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto šampaňské, patří: mušle svatého Jakuba s citrusovou omáčkou, filet z tresky vařený v páře se šťouchanými bramborami s parmazánem, filet z mořského vlka na hnědém másle s čekankou a pomeranči či mořský vlk s chřestem, hráškem a rukolovým pestem. Vyzkoušet můžete ale i smažená kachní játra s karamelizovanými broskvemi, nebo sýry reblochon a camembert se sušenými rajčaty, piniovými oříšky a pečenou hruškou či samotný sýr Comté jako snack.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

dethune-logo

Pierre a Sophie Déthune spojují tradici a technologie. Od roku 1990 se neustále vyvíjejí a pravidelně nakupují ty nejlepší vinifikační nástroje. Výrazně vylepšili své kvasné zařízení s 5 dubovými káděmi a 90 dubovými sudy po šampaňském, které Pierre sám nechal zrát, aby se rozvinula nová komplexní aromata.

Extrémně vysoká kvalita šampaňského Paul Déthune je možná díky velmi pečlivě sledované a technologicky vyspělé vinifikaci. Jednou z jedinečných charakteristik tohoto šampaňského domu je, že vína zrají v dřevěných sudech.Mají 5 dubových kádí a 90 dubových sudů po šampaňském. I některá rezervní vína, které vinařství používá, zrají v sudech. Tento jedinečný způsob vinifikace rozvíjí nesrovnatelně komplexní aroma, které je známkou vysoké kvality a svěžesti.