Bruno Paillard Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut Millésime 2014 (0,75l)

Toto ročníkové víno bylo zpracováno z prvního lisu těch nejlepších hroznů Chardonnay. Zrálo po dobu 9 let v našich sklepích, což pomohlo dosáhnout jeho výjimečné plnosti. Stejně jako naše ostatní vína i ročník 2006 má nízkou dosáž, a to 5g/l.

 


  • Na skladě
2 490 Kč
Kategorie: Bruno Paillard
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2014
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Toto ročníkové víno bylo zpracováno z prvního lisu těch nejlepších hroznů Chardonnay. Zrálo po dobu 9 let v našich sklepích, což pomohlo dosáhnout jeho výjimečné plnosti. Stejně jako naše ostatní vína i ročník 2006 má nízkou dosáž, a to 5g/l.

Intenzivní zlatá barva se zelenými odlesky doplněná o velice jemné perlení. Jemné známky slaných tónů pomalu dají prostor živé vůni citrusů (citron, mandarinka) a sladkých mandlí. Po chvíli provzdušňování můžeme ucítit kandovanou pomerančovou kúru a mandlový koláček. Chuť je výrazná a spojuje v sobě jemnost, mineralitu a známky zralého ovoce.

Etiketa

Švédský malíř Jockum Nordström ilustroval etiketu na téma "potěšení", v souladu s velkorysostí a kulatostí aromat zralých citrusů obsažených v tomto skvělém víně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

bp_logo

Firma Bruno Paillard, kterou založil majitel téhož jména až v roce 1975, je prozatím nejmladší z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Její roční produkční kapacita je nyní půl milionu lahví výhradně typu „Brut“.

Vyrábí 3 druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno PAILLARD jako jedna z mála firem v Champagne označuje každou láhev datem tzv. „dégorgement“. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování jaké platí pro šampaňské.