Dechberoucí instalace lahví s ikonickými sasankami, šampaňské Perrier Jouët a nejnovější kulinářské výtvory - to je Cellier Belle Epoque. Tato restaurace lomeno bar s luxusním art deco designem, typickým pro tento šampaňský dům, se ukrývá v srdci Epernay a rozhodně stojí za návštěvu. zdroj obrázku Perrier-Jouët web Kuchyň má na starosti michellinský kuchař Sébas...
Aktuality
Slunečníky v ikonické oranžové barvě ukrývají první stálou kavárnu Clicquot přístupnou všem. Čeká vás atmosféra francouzského bistra, snídaňové menu, sezónní burger či sýrové prkénko a samozřejmě bubliny Veuve Clicquot! Jídlo v kavárně je oslavou nejen lokálních dodavatelů, ale i ročních období, takže se mění. Menu kuchyně mají na starost šéfkuchaři ze slavné pařížské restaurace Carbón. Pro rok 2...
Krug známe asi všichni jako značku vyrábějící skvělé šampaňské. Tento šampaňský dům byl založen roku 1843. A ačkoli by se mohlo zdát že jejich Grande Cuvée je staré jako dům sám, když v roce 2022 vyšla už jeho 170th Edition, až budete hledat sto padesátou edici, zjistíte, že příběh Krugu a čísel na jeho etiketě je mnohem složitější. Krug Grande Cuvée je na trhu od roku 1978, předtím se neročníkov...
Růžové sušenky, které se od roku 1755 podávaly během korunovace francouzských králů, si lze vychutnat samotné, namočené do kávy, mléka či dokonce citronády. Ale především do šampaňského! Tím, že jsou dvakrát pečené, tak drží svůj tvar a po namočení se nerozpadnou. Jsou ale součástí mnoha receptů, ať už klasických nebo novodobých, které rozhodně stojí za vyzkoušení! Dort Charlotte Tat...
Šumivým vínům se v Česku běžně říká „šampaňské“, i když tento výrok nemůže být dále od pravdy. Ne všechno, co je vyrobeno z vinné révy a má to bublinky, je šampíčko. Správným výrazem by bylo šumivé víno či sekt. Šampaňské je jeho speciální podkategorie, stejně jako Prosecco či Cava. Tady se na ně podíváme, ať v tom je pořádek a vy víte, po čem sáhnout. Šampaňské „Pravé šampaňské“, jak se...
Pupitr je úzce spjatý s historií a výrobou šampaňského. Vlastně byl pro šampaňské, jak ho známe dnes, klíčový. Jaká je jeho role teď a proč se vůbec změnila? Stačí pokračovat ve čtení. Jak a proč vznikl? Pupitr dnes známe jako dřevěné áčko se zvláštními dírami. Dříve to byl však nakloněný stůl, i když díry v něm byly také. Vytvořili ho v roce 1816 madame Clicquot a tehdejší sklepmistr do...
Když se řekne šampaňské, tak většinu lidí asi nenapadne hned pizza, spíš by to byl kaviár, foie gras a fine dinning obecně. Ale šampaňské se hodí k široké škále jídla a člověk se nemusí omezovat na méně dostupné ingredience a speciální recepty. Pizza bývá často a vysoko na seznamu oblíbených jídel, tak proč si ho neudělat hezčí se skleničkou šampaňského. Macerované Rosé Zkuste sáhnout po...
Rádi byste si doma udělali zajímavou degustaci, kdy porovnáváte různé lahve a debatujete o tom, která láhev je lepší či zapamatovatelnější? Ale nechce se vám investovat do starších ročníků nebo nevíte, kterou značku vybrat? Máme pro vás dva tipy na netradiční porovnávání, díky kterému určitě objevíte něco nového. Dvakrát a stále poprvé Zkuste někdy své oblíbené základní šampaňské ochutna...
Zde naleznete snad všechna slovíčka, která se šampaňským pojí. Jsou seřazena abecedně, ale pokud pátráte po významu něčeho konkrétního doporučujeme slovíčko hledat na stránce pomocí Ctrl+F či Cmd⌘+F či abecedy níže. A - B - C - D - F - G - Ch - J - L - M - N - O - P - R - S - T - V - Z Agrafe čte se [a-graf] Doslova znamená „sponka“, v případě šampaňs...
Inspirace pro párování jídla se šampaňským není nikdy dost. Proto pro vás máme ukázku zajímavého menu zaměřeného na šampaňské Dom Pérignon. Určitě lze ale jednotlivé láhve zaměnit na něco, co více vyhovuje vaším preferencím, obsahu vinotéky či spokojenosti vaší peněženky. Dom Pérignon Vintage 2010 Krab, sambal, meruňka, bergamot Svěžest ročníku DP 2010 se skvěle snoubí s moř...
Stránka 1 z 5 - 42 položek celkem