Théophile

Champagne Théophile je dnes nástupcem šampaňského „Théo“, které zažilo svůj rozkvět ve 30. letech 20. století, kdy ho ctihodná zařízení Montparnasse podávala královským umělcům i nočním sovám.

Théophile nyní vyrábí Louis Roederer v souladu se stylem, který přinesl jeho úspěch. Nemělo by být považováno za Roedererovo druhé víno, protože stylisticky je od Roederera odlišné. Existuje však opravdový rodinný vztah, s klíčovými rozdíly, které toto šampaňské odlišují a činí z něj nejzajímavější.

Réva

Théophile se vyrábí z mladších vinných rév na vinici Louis Roederer se vší svěžestí vinné révy. Směs Théophile je tvořena hrozny nakupovanými téměř výhradně z údolí Marne – vždy ve stejném poměru jako tři tradiční odrůdy šampaňského: Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay.

 

Sklepy

Každá vinice je fermentována samostatně, aby byly zachovány jedinečné vlastnosti vinice a odrůdy. Výběr těch nejlepších vín z každého ročníku je odložen ke zrání ve velkých dubových sudech v jedinečném Roedererově „Rezervním sklepě“. Po dvou až šesti letech zrání se vína míchají. Všechna vína Louis Roederer zrají v lahvích značně překračující stanovenou dobu a vždy dostanou dalších šest měsíců zrání po degoržování a před odesláním.

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem