ROGER MANCEAUX Brut Nature Premier Cru (0,75l)

45 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 25 % Meunier. Vůně je svěží a dominuje jí ovocná šťavnatost meruněk, broskví a švestek následovaná zralými tóny kdloulí a ostružin. Chuť je svěží, živá a čistá. Robustní, ale jemná textura dodává vínu krásný balanc. Na patře lze rozpoznat aroma opečených toastů, meruněk, citrónové kůry a mandlí.


  • Na skladě
595 Kč
Kategorie: Roger Manceaux
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Zero Dosage, Brut Nature
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 45 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 25 % Meunier

Hrozny pochází z vinic s označením Premier Cru.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 0 g/l (tedy šampaňské bez přidaného cukru)

 

CHUŤ

Víno jasné zlatavé barvy s příjemnými jemnými bublinkami tvořícími sametovou pěnu na povrchu. Vůně je svěží a dominuje jí ovocná šťavnatost meruněk, broskví a švestek následovaná zralými tóny kdloulí a ostružin. Chuť je svěží, živá a čistá. Robustní, ale jemná textura dodává vínu krásný balanc. Na patře lze rozpoznat aroma opečených toastů, meruněk, citrónové kůry a mandlí. Vytrvalý závěr odhaluje tóny minerality a jemné salinity.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto Non Dosé šampaňské se perfektně hodí k lehkým slaným pokrmům jako je quiche, Flammkuchen nebo pizza. Je samozřejmě perfektní také samotné jako osvěžující aperitiv.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Šampaňský dům Roger Manceaux je

  • 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
  • 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
  • 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
  • Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
  • Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.