Bauchet Cuvée Signature Premier Cru Brut (0,75l)
Popis
Hrozny
Odrůdy: 80 % Chardonnay a 20 % Pinot Noir
Obsahuje 20 % rezervních vín. Hrozny pocházejí z vinic Premier Cru v oblasti Côte de Blancs (Bisseuil) a Montagne de Reims (Bisseuil).
Dosáž: 8 g/l
Zrání
Toto víno zrálo minimálně po dobu 3 let ve sklepích na kvasinkách.
Chuť
Jasně zlatavá barva tohoto vína je oživena jemnými bublinkami, které na povrchu vytváří krásnou pěnu.
První přivonění je intenzivní - okamžitě cítíme vůně, které nám evokují horké léto. Jsou to především pečené broskve, med, kandované citrusy a mandle. Tato ovocnost je doprovázena sekundárními tóny pečeného chleba a másla, které podtrhují krásnou vyzrálost tohoto vína. Po chvíli provzdušňování můžeme cítit sílu žlutých květů. Jedná se o velmi komplexní víno snoubící v sobě mladost i vyzrálost s krásnými tóny autolýzy (zrání na kvasinkách).
Útok na patro je velmi živý, plný jemných bublinek. Po chvílí se však objeví krásně čisté víno s dokonalou rovnováhou cukru a kyselinky, jež přináší vínu jak tělo, tak i příjemnou svěžest. Závěr je velmi dlouhý s přetrvávajícími tóny citrusů, mandlí a vlhké křídy.
Párování k jídlu
Šampaňské doporučujeme podávat o teplotě 8-10°C.
Toto víno se skvěle hodí k rybám či jemnému bílému masu. Výborně podtrhne chuť lososa, srdcovek, šafránového rizota, či bílé klobásy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinný šampaňský dům s historií sahající až do roku 1920. Rodina využívá 34 hektarů vinic rozložených na 7 různých terroir.
Vinice
Vinice se nacházejí v terroirech Côte des Blancs, Montagne de Reims a v Côte des Bar a jsou osázeny výhradně ušlechtilými odrůdami vinné révy.
- 9 hektarů Premier Cru se nachází v Grauves (Côte des Blancs) a v Bisseuil (Montagne de Reims).
- 25 hektarů, převážně s Pinot Noir, roste v Côte des Bar v Bar sur Seine, Bragelone-Beauvoir (poblíž Riceys), v Saulcy, ve Vitry le Croisé a v Bligny.
Částečné přesazování révy, které se provádí každý rok, domu umožňuje mít silné a zdravé révy, které jsou v průměru 20 let staré.
Výroba
Všechny různé fáze vývoje a vinařských procesů jsou prováděny na statku BAUCHET, rodinou a kvalifikovaným personálem. Takže vše je 100% Made in the Bauchet Estate.
V Bisseuil jim dva nejmodernější lisy na 8 000 kg umožňují šetrně lisovat vzácné hrozny, aby získali mošt, který je co nejčistší a průzračný. Šampaňské Bauchet obsahuje pouze ty nejušlechtilejší šťávy „cuvée“ (tedy ty z prvního lisování). Vína kvasí ve sklepech v Bisseuil po dobu 2 až 8 let tak, aby šampaňské dosáhlo plné zralosti.
Ekologie
V roce 2020 provedl dům Bauchet významnou ekologickou transformaci, která vyústila v získání certifikací High Environmental Value (HVE) a Sustainable Viticulture in Champagne (VDC). "Je důležité nabízet vynikající produkty a toho je třeba dosáhnout pomocí respektu k životnímu prostředí a nového přístupu k naší práci na vinicích.", říká Robin Bauchet.